Výherné línie na hracom automate

Výherné línie na hracom automate

2019-08-19 14:35:59 -

Perfektný hráčky zážitok dokáže ovplyvniť mnoho faktorov. Inak vnímame hry s rozdielnym grafickým spracovaním, s odlišnou tematikou alebo výškou RTP. Ak si chcete užiť plnohodnotnú hru, mali by ste sa zamerať na ďalší aspekt, a to sú výherné línie. Na koľkých líniách hrať a ako ich využiť čo najlepšie?

Čo sú to výherné línie?

Výherné línie sú imaginárne čiary, ktoré sa nachádzajú pozdĺž hracieho automatu. Môžu byť rovnobežné alebo kľukaté. Začiatok a koniec výhernej línie býva spravidla označený bodmi alebo číslami na oboch stranách výherného automatu. Jednotlivé línie bývajú častokrát farebne odlíšené, aby bolo pre hráčov jednoduchšie orientovať sa na hracej ploche.

Výherné línie hracieho automatu sú „cestou k úspechu“. Ak sa výherná kombinácia symbolov ocitne na tejto „ceste“, čaká vás výhra. Výherné symboly sa nemusia nachádzať na celej línii, každý automat má v popise uvedený minimálny počet symbolov ako platnú výhernú kombináciu. Výherné línie sú väčšinou aktivované zľava doprava, no niektoré platia aj obojsmerne.

Typy výherných línií

Pevné výherné línie

Automaty s pevným počtom línií majú výherné línie pevne stanovené, ich počet sa nedá žiadnym spôsobom nastaviť, znížiť ani zvýšiť. Hráči teda nemôžu vymýšľať a všetci hrajú s rovnakým počtom výherných línií. Pre mnohých je takýto automat výhodou, nemusia zvažovať rôzne možnosti hrania.

Pevné výherné línie nájdeme v automatových hrách, ako napríklad Book of Secrets, Mysterious Atlantis, Joker 40, alebo Respin Joker, ktoré si môžete vyskúšať v online kasíne národnej lotériovej spoločnosti TIPOS – eTipos.sk.

Voliteľné výherné línie

Voliteľné výherné línie dávajú hráčom možnosť vybrať si, s akým počtom línií chcú hrať. Každá hrá má uvedený najnižší a najvyšší počet výherných línií. Platí, že s čím vyšším počtom aktívnych výherných línií hráte, tým vyššia je stávka na jedno otočenie valcov. No rovnako sa zvyšuje aj šanca na získanie výhernej kombinácie.

Z ponuky automatov na eTIPOS.sk si línie môžete navoliť v automatových hrách ako Retro Reels Extreme Heat, Dizzy Hot, či 300 Shields od NextGen Gaming.

Neliníové výherné automaty

Špeciálnym prípadom sú hracie automaty bez výherných línií. Výhry sa vyplácajú na základe kombinácií symbolov na jednotlivých valcoch. V podstate sú to automaty s maximálne možným počtom výherných línií vzhľadom na počet valcov a riadkov.

Medzi neliníové automaty patria hry, ako napríklad 4-valcový automat Fruit Awards (81 možností na výhru), 5-valcový automat Reel Gems (243 možností na výhru), či 4-valcový a 4 riadkový automat Vampire Bride s 256 možnosťami na výhru.

Netradičné automatové hry

Existujú aj automatové hry s netradičným prevedením, kde sa symboly netočia na valcov, ale dopĺňajú do hracieho poľa. Príkladmi takýchto automatov je Germinator alebo Emoji Planet. Výherné kombinácie tvoria rovnaké susediace symboly kdekoľvek na hracom poli a sú doplnené netradičnými hernými bonusmi.

Koľko výherných línií by ste si mali nastaviť?

Ideálny počet aktivovaných výherných línií neexistuje. Záleží od spôsobu vašej hry a od vašich očakávaní. Počet ideálneho počtu aktivovaných línií závisí od:

  • Vášho rozpočtu na hranie hier
  • Vášho hráčskeho štýlu, či ste príležitostný alebo pravidelný hráč
  • stávky, ktorú chcete uzatvoriť na jedno pretočenie
  • ďalších možností automatu, napríklad o mnohé jackpoty sa hrá iba pri maximálnom počte aktívnych výherných línií

Počet výherných línií by sa mal teda odvíjať od toho, aký automat hráte a aké stávky uzatvárate. Neodporúča sa aktivovať maximálny počet výherných línií v kombinácií s maximálnymi stávkami ak s hraním iba začínate. Toto si môžu dovoliť len ostrieľaní VIP hráči.

Hrajte tak, aby ste sa bavili

Počet výherných línií by ste mali vyberať v súlade so zásadami zodpovedného hrania. Vďaka väčšiemu počtu výherných línií síce môžete častejšie vyhrávať, no môže sa veľmi rýchlo stať, že svoj rozpočet miniete veľmi rýchlo.

Ak chcete otestovať, aký počet výherných línií vám vyhovuje najviac, nemusíte okamžite zapínať hru za reálne peniaze. Vyskúšajte si online hracie automaty zadarmo. Počas hrania v režime pre zábavu môžete vyskúšať, či si hru viac užijete s minimálnym počtom výherných línií, či stavíte na maximum, alebo či hľadáte zlatú strednú cestu. Myslite však na to, že automatové hry nie sú iba o veľkých výhrach, ale najmä o perfektnej zábave.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj