Bonusy a bonusové hry automatov

Bonusy a bonusové hry automatov

2019-04-05 00:00:00 - Braňo "Ace"

Existuje veľa online automatov, v ktorých autori stavili na prednosti ako vizuál alebo vyššie výhry v základnej hre. Ak má hra ale odfláknuté bonusy, nie je príliš pravdepodobné, že by sa z nej stal hit. Veď si skúste spomenúť na vaše obľúbené hry a potom si sami povedzte, čo vás na nich najviac baví. Bonusy budú vo vašom pomyselnom rebríčku určite vysoko.

Online automatov sú dnes tisíce, no typov bonusov zasa až tak veľa nie je. Aj preto si my, ale aj hráči, najviac ceníme originalitu a kreativitu autorov, ktorí dokážu prísť s novinkami aj v tejto sfére.

Ak však ostaneme iba pri obľúbených klasikách, hovoríme najmä o týchto bonusoch:

Wild symbol

Klasika klasík, len minimum online automatov sa dnes vyskytuje bez tohto obľúbeného bonusu. Jeho elementárnou súčasťou je špeciálny symbol, ktorý pri základnej hre funguje ako žolík. To znamená, že ak vám vo výhernej línii chýba k výhre jeden symbol, a na jeho mieste je práve Wild symbol, automat vyhodnotí líniu ako kompletnú a vyplatí vám výhru, často aj s nejakým malým príplatkom za výskyt Wild symbolu.

Expandujúci wild symbol

Špeciálny druh Wild symbolu, ktorý má rovnaký princíp, ako klasický wild. Jeho kúzlo však spočíva v tom, že ak sa na niektorom mieste na hracom poli objaví, expanduje. To znamená, že sa rozšíri aj do okolia a takýmto spôsobom dokáže vytvoriť aj ďalšie výherné línie. Príkladmi takýchto strojov sú Hell Mania s expandujúcou sexi diablicou, či ovocný automat Fruits’n’Fire, ktoré nájdete aj našom slovenskom kasíne eTIPOS.sk.

Scatter symbol

Druhá nehynúca klasika a verný súputník Wild symbolu. Ďalší zo špeciálnych symbolov, ktoré sa objavujú takmer v každej hre. Väčšinou je spustenie nejakej bonusovej hry, naviazané práve na tento symbol. Stačí ho vytočiť minimálne trikrát, kdekoľvek na hracej ploche, a spustí sa bonusové kolo. Samozrejme môže fungovať aj samostatne, s tým, že po jeho vytočení získate nejakú veľmi peknú sumičku.

Free Spiny

Rozmýšlame, či existuje medzi hráčmi populárnejší bonus ako sú pretočenia zadarmo. Freespins sú rýchle, jednoduché, štedré a nestoja vás jediný cent. Čo viac si hráč môže priať? Nič. Ak vám padnú užívajte si ich. Ak autori hry boli takí štedrí a dovolili počas nich vytočiť aj ostatné bonusy, je to priam dokonalosť sama. Ich jedinou temnou stránkou je, že ich zväčša býva veľmi málo.

Násobiteľ

Možností ako funguje násobiteľ je veľa. Väčšinou však ide o funkciu, ktorá vašu konečnú výhru vynásobí určitou hodnotou (napríklad x2, x4, alebo x8 v online automate Hot Africa od Synot Games). Najčastejšie tento bonus závisí od toho, ako sa vám darí reťaziť výhry. Veľmi rozšírený je v automatoch, kde sa netočia valce, ale padajú kamene a tie, ktoré tvoria výhernú kombináciu následne vybuchnú. V takomto prípade (napríklad automaty More Gold Diggin či Rooks Revenge na eTIPOS.sk), po každom výbuchu nasleduje aj zvýšenie násobiteľa. Násobenie výhry však môže byť naviazané aj na iné veci, napríklad na bonusy, na freespiny atď. Kreatívni tvorcovia sa s týmto obľúbeným bonusom vedia pohrať a vytvoriť naozaj zaujímavé možnosti ako sa dostať k vysokým výhram.

Click and Pick

Tento bonus sa často viaže k iným bonusom (najčastejšie asi k scatter symbolu), prípade má vlastný špeciálny symbol. Ide v podstate o samostatnú bonusovú hru, v ktorej máte za úlohu vybrať si na špeciálnej obrazovke z niekoľkých predmetov, ktoré skrývajú rozličné bonusy. U hráčov ide o veľmi obľúbený typ benefitu, pretože v ňom prakticky nie je možné prehrať. Môžete iba získať. Takto si môžete vybrať z bonusov aj v novej hre na eTIPOS.sk Burlesque Queen od Playsonu. Niekedy tiež býva spojený s ďalším levelom. V tom prípade sa v niektorom z predmetov skrýva vchod do ďalšej minihry. Kedysi sa jednalo o jeden z najpoužívanejších bonusov, no v novších hrách už trocha ustúpil do pozadia.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj