Zodpovedné hranie online výherných automatov

Zodpovedné hranie online výherných automatov

2014-08-21 21:34:17 -

Hráte radi hracie automaty na internete? Počuli ste už o ľuďoch závislých na hraní? Myslíte, že vám sa to nemôže stať? Radšej si prečítajte náš článok.

Závislosť na hraní hracích automatov

Závislosť na hraní automatov je závislosťou ako každá iná. Mnohí ľudia prepadnú závislosti na alkohole, drogách, sexe, cigaretách, videohrách a mnohých nerestí dnešnej doby. Medzi ne patrí aj hranie počítačových či hazardných hier.

Väčšie sklony k získaniu závislosti majú psychicky labilnejší jedinci. Ale mnohé ťažké životné situácie dokážu zlomiť aj tých silných. Keď sa už človek dostane do depresie, mal by zabudnúť na všetky neresti, ktoré by ho mohli pohltiť. Nikdy nehrajte keď ste unavený, máte osobné problémy či ste pod vplyvom alkoholu alebo inej omamnej látky.

Prevencia proti závislosti na hraní hazardných hier

Všetky kasína a online herne ponúkajú rôzne nástroje na prevenciu pred závislosťou. Jedná sa o súbor limitov, ktoré obmedzia vašu hru. Je však iba na hráčovi, aby si vopred určil hranice svojho hrania. Myslite na to ešte skôr ako začnete hrať.

Limit na prehranú čiastku

Je na vás, aby ste si určili sumu, ktorú ste ochotný utrácať pri hre. Jedná sa o financie určené na zábavu, ktoré neohrozia váš rodinný rozpočet či úspory. Po nastavení tohto limitu vám systém kasína nedovolí prehrať viac.

Limit na čas venovaný hre

Mnohé kasína ponúkajú možnosť obmedziť čas, ktorý budete hre venovať. Nestane sa tak, že kvôli nadmernej hre začnete zanedbávať prácu, priateľov a rodinu.

Ako zistím že sa moja hra už stala závislosťou?

Na internete existuje veľa testov, ktorých výsledok zhodnotí váš stupeň závislosti na hraní výherných automatov. Zjednodušene si však skúste zodpovedať na nasledujúce otázky:

  • Míňam na hazard viac ako si môžem dovoliť utratiť za zábavu?
  • Snažím sa hraním dohnať stratu z predchádzajúcich dní?
  • Chcem riešiť cez hazard svoju finančnú situáciu?
  • Hrám aj v čase, keď by som sa mal venovať práci?
  • Uprednostňujem hranie automatov pred stretnutím s priateľmi?
  • Venujem sa hre viac ako rodine?
  • Odďaľujem riešenie problémov a radšej si idem zahrať automaty?

Ak ste na jednu alebo viac otázok odpovedali ÁNO, ide o prvý príznak vašej závislosti. Nepodceňte to.

Som závislým na hraní automatov, čo mám robiť?

Ak si sám dokážete uvedomiť svoju závislosť, je to váš prvý dôležitý krok k riešeniu vášho problému. Druhým krokom je dočasne si zablokovať svoje hráčske účty, alebo aspoň nastaviť všetky potrebné limity.

Málokto to zvládne sám, budete potrebovať pomoc svojho okolia. Jedna z možností je zveriť sa rodine a riešiť situáciu spoločne. Ak sa obávate reakcie rodiny, vyhľadajte pomoc u psychológa, alebo anonymne v centrách pomoci. Môžu vám pomôcť aj nasledovné linky:

Veríme, že pre vás bude hra vždy iba zábavou.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj