Mýty a fakty o výherných automatoch

Mýty a fakty o výherných automatoch

2017-08-18 13:55:07 - Braňo "Ace"

Automaty patria v kasínach medzi suverénne najobľúbenejšie stroje a pri online gamingu tomu nie je inak. Online automaty si od svojho uvedenia pohodlne udržujú prvé miesto v rebríčku popularity. Možno však neviete, že sa k automatom viaže aj množstvo zaujímavostí, napríklad ak si myslíte, že najviac automatov sa nachádza v USA, nemáte pravdu a ani Las Vegas vám nepomôže. Prečítajte si 15 mýtov a faktov, ktoré ste o automatoch a automatových hrách nevedeli.

  1. Svetovým lídrom v počte automatov v krajine nie sú USA, ale prekvapujúco Japonsko. V prepočte na obyvateľov pripadá jeden automat na 27 ľudí.
  2. V USA je registrovaných približne 800 000 hracích automatov. Viac ako štvrtina z tohto počtu sa nachádza, kde inde, v Las Vegas.
  3. Najväčší „kamenný“ jackpot z automatových hier padol v Las Vegas v hoteli Excalibur. 25 ročný softvérový inžinier prišiel domov bohatší o 39,7 milióna dolárov.
  4. V online svete sa o najväčšiu výhru postaral istý Jonathan Heywood, ktorý v hre Mega Moolah vyhral progresívny jackpot vo výške 13,2 milióna libier. Stačilo mu na to 25 pencí.
  5. K automatom sa viaže kopec mýtov. Jeden z najpopulárnejších je ten, že ak na automate niekto vyhrá, automat dlho nevyplatí ďalšiu výhru (je cold). Samozrejme to nie je pravda, v skutočnosti na ňom môžete vyhrať hneď v ďalšom kole.
  6. Pri automatových mýtoch ešte zostaňme, viete aké sú ďalšie? Mnoho hráčov verí, že automaty bližšie k východu z kasína sú štedrejšie a vyplácajú výhru častejšie. Iný zasa prisahajú na to, že cez pracovný týždeň (keď ľudia majú menej času hrať), sa na automatoch vyhráva viac, ako cez víkend.
  7. Aj keď vám ktokoľvek bude tvrdiť niečo iné, pri hraní online automatov, hráč stláčaním tlačidla nemá šancu ovplyvniť výsledok spinu.
  8. Hracie automaty majú mnoho mien, záleží kde na svete sa nachádzate. Medzi najznámejšie ale patria určite Fruit machines, Bell machines, Poker machines, Puggies a samozrejme One-armed bandit.
  9. Úplne prvý hrací automat na svete vznikol v roku 1895. Volal sa Liberty Bell a skonštruoval ho vyučený automechanik Charles Fey.
  10. Prvý videoautomat vznikol v roku 1976 v Kalifornii. Vyvinula ho spoločnosť Fortune Coin a ako prví si na ňom zahrali hráči v Lasvegaskom hoteli Hilton.
  11. Podľa najnovších odhadov tvoria automatové hry až 85 % všetkých tržieb kasín.
  12. Online hracie automaty sú s prehľadom najhranejšími hrami v akomkoľvek online kasíne.
  13. Najväčším automatom na svete bol v polovičke minulého storočia automat Super Big Bertha. Meria dva a pol metra a je široký je dva metre. V prevádzke je od roku 1950.
  14. Prvý automat z roku 1895 bol veľmi jednoduchý mechanický stroj. Dnešné automaty sa skladajú priemerne z 1200 samostatných častí a vážia v priemere 120 kíl.
  15. K dnešnému dňu je prevádzkovanie hracích automatov legálne v 41 krajinách sveta. Od roku 2000 ich počet vzrástol takmer o štvrtinu.
Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj