Čo je to funkcia Gamble

Čo je to funkcia Gamble

2019-03-29 00:00:00 - Braňo "Ace"

Gamble nazývaná aj Risk alebo Riziko je funkcia, ktorú má v sebe aplikovanú väčšina výherných automatov a ktorá môže vašu radosť z výhry minimálne zdvojnásobiť. Pri troche šťastia však môže vašu výhru vystreliť do úplne novej dimenzie. A ide pritom o úplne jednoduchú vec.

Ako spustiť funkciu gamble na online automate ?

Základom spustenia tejto funkcie je výhra na niektorej výhernej línii. Hra vám ponúkne možnosť okamžite si výhru pripísať. Ak sa vám jej výška máli alebo len jednoducho chcete získať ešte viac, malý diablik, ktorý pri hraní vždy sedí na vašom pleci vám našepká, aby ste klikli na button s názvom Gamble.

Princíp a rôzne alternatívy gamble funkcie

Ak neodoláte, zobrazí sa vám samostatná minihra. Tá sa samozrejme pri rôznych automatoch líši, no jej princíp je vždy rovnaký. Vo väčšine prípadov máte k dispozícii balíček kariet a vy si musíte vybrať z dvoch možností. Najčastejšie volíte z dvoch farieb (čierna, červená). Po výbere sa odkryje vrchná karta z balíka a ak sa jej farba zhoduje s vašou, získavate dvojnásobok výhry. Ak neuhádnete, o celú svoju výhru prídete.

Niektoré online výherné automaty vám umožnia vyhrať iba tento dvojnásobok, pri iných môžete svoju výhru zdvojnásobovať až do určitého limitu. Vždy je tu však riziko, že každou ďalšou voľbou prídete o všetky peniaze. Respektíve, nie úplne vždy. Na niektorých strojoch si časom môžete polovicu výhry ušetriť a odložiť, o tú už neprídete. Príkladom takýchto automatov je Respin Joker, či Book of Secrets od SYNOT Games, ktoré nájdete medzi obľúbenými hrami kasína eTIPOS.sk. Hráč má k dispozícii tlačidlo POLIŤ, ktoré rozdelí čiastku pred pokusom o násobenie a polovicu z nej rovno pripíše na hráčsky účet.

Niektoré automaty z ponuky TIPOSu (napríklad Fruit Awards, Hell Mania či Vampire Bride) vám doprajú ešte jeden úžasný bonus. Je ním karta s logom žolíka. V prípade jej vyžrebovania je tip na farbu karty automaticky víťazný, žolík nahrádza ktorúkoľvek hráčom zvolenú farbu.

Ako sme už vyššie spomenuli, princípov funkcie Gamble môže byť viacero. Miesto farby si môžete voliť jeden zo symbolov (ak uhádnete symbol napríklad pri automate 300 Shields, výhra sa znásobuje x4), vysokú čí nízku hodnotu karty a podobne. A nemusíte si vôbec vyberať z kariet. Niektoré automatové hry vám ponúknu mincu pri ktorej volíte či hlava alebo orol. Novšie hry tiež ponúkajú akési koleso šťastia. Sú na ňom plochy ktoré znamenajú výhru, prehru, a niektoré verzie majú i políčko bank, kedy sa vám celá výhra alebo jej polovica (záleží od automatu) uloží. Nuž a medzi hráčmi je veľmi obľúbená aj alternatíva, pri ktorej si v gamble móde vyberáte v bonusovej hre click and pick obrázok, ktorý skrýva násobok výhry, no i možnosť jej straty.

Riskovať či výhru na automate vždy pripísať?

Funkciu Gamble vám určite odporúčame vyskúšať. Nemusíte riskovať veľa, stačí ju využiť pri malej výhre, skúsiť šťastie a pridať k pôvodnej sume ďalších pár dukátov. Oplatí sa, uvidíte.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj